Scoil: An Bloscaod Mór

An Blascaod Mór, Co. Chiarraí
Máire Nic Gearailt

chroidheach ag déanamh ar chrosaire agus í go huaigneach nuair a labhair an guth.
    "A inghean óig, éist éist. Sé do bheatha atá ann. Crot suas tú féin. Féach rómhat na trí cloichíní, prioc suas iad. Chuir i dtaisge iad. Nuair a thiocfhaidh an t-ainmhidhe chun tú itheadh caith cheann leis. Nuair a thiocfhaidh sé an dara huair caith ceann eile leis agus an tríomhad uair éireóchaid sé suas na phrionsa. Béarfhaidh sé boróg ort. Tabharfhaid sé don chúirt tú. Caithfir cúpla bliadhain innte. Posfair annsan é."
    Tháinig misneach ar an gcaillín. Chuaidh sí ar aghaidh. Nuair a shrois sí an chúirt, cuiread fáilte roimpe. Cuiread go dtí an dtig í. Leath uair nó mar sin d'eirig an t-ainmhidhe. Tháinig faitíos uirthi. D'éirig sé an dara huair chaith sí an dara cloch leis agus chuaidh ar
    AT0433: The Prince as Serpent