Scoil: An Bloscaod Mór

An Blascaod Mór, Co. Chiarraí
Máire Nic Gearailt

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    "Seadh, is dócha gur b'amhlaidh a mhairbh sí ar fad anocht é," arsa a mháthair ins an Domhan Toir. D'árduig sé leis ar maidin í féin is a dáréag ban-choinnleachta. Nuair a chonnaic a mháthair ag teacht iad bhí gach aon scartadh gáire aici.
    Dubhairt sé lé na mháthair gur b'í a leas-mháthair a mhairbh é agus gur b'í ingean rí Éireann a leighis é.
    Pósadh iad agus bhí pósadh seacht lá a's seacht oidhche acu. Theasbáin an cailín an léine do'n leas mháthair agus b'sin é an uair a chreid sí i gceart an scéal. Mhaireadar go sona sásta as san amach ins an Domhan Toir.
    AT0432: The Prince as Bird
    Eibhlín Bean Uí Chéarna