School: Kilmacteige (C.) (roll number 13944)

Cill Mhic Thaidhg, Co. Shligigh
Máire, Bean Uí Chuirnín

dul ar thuras.
    Ar an bhéad lá de'n bhlian cheap na sean daoiní dá dtiocfadh fear "isteach sa tigh" i dtosach acu go mbeadh an tádh acú ar feadh na bliana
  2. Muna gcíorfaidh na sean-daoiní a gcuid gruaige ar an Aoine cheapadar nach mbeadh pian in a gceannaibh acu ar feadh na bliana.
  3. Nuair a gheibheadh duine bás chuireadh pláta creagóige fe'n leabaidh ar eagla go rachadh an duine marbh i bhfhuirm cré ró mhoill. Dá léimfeadh cat thar duine marbh caitfeadh é a bhathadh mar muna mbáithfeadh é, an céad duine eile a rachadh sé thar gheobhadh sé bás roimh blian.
  4. Ní thuibhradh muinntir a' tighe cead d'aoinne splannc a thabhairt as an dreach lá Bealtaine ar eagla go mbeadh athna bliana leo.
    Ní thuibhradaís cead d'fhear dul amach as an tigh agus a phíopa ar lasadh am ar bith a biodh maistruichán ar siubhal ar eagla go mbeadh an
    Kathleen Ginty
    John Ginty