Scoil: Clochar Muire, Tobar an Choire (uimhir rolla 12166)

Tobar an Choire, Co. Shligigh
An tSr. M. Nioclás

Ar an leathanach seo

1. "Bríghdhe bricín." Crochtar an crois ós cionn and darais istig ar an dara lá de feabhra in onóir do Naomh bríghidh chun cosairre dón btheach agus chun ráth is séan do tharrainge ar an líontighe. Béantar be luachair an crois.
    Crois Phádhraig: Bhéanfad an t-aos-óg iad sin de pháipéir cruaidh ar brús agus téigheadh siad annsin chun na mban-táilluíra chun giobalacha éadaig is gúnaí ialbathacha do schláthar chun giobalacha éadaig is gúnán ialbatheacha do schláthar chun na croise do mhaisiú leó. Annsin caitheabh siab iad ar lá féile Phadraig in onóir do'n Naomh agus in onóir na n-lireann. Ina dhiaidh an féile churéir ibthaisge iad go btí an bliadhain bár gcionn