Scoil: Baile a' Mhuilinn (Cailíní)

Baile an Mhuilinn, Co. na Gaillimhe
Siobhán, Bean Uí Dholáin

Ar an leathanach seo

1. Bhí fear ann fadó agus bhí sé ag iarradh ar na sgéal a thabhairt dó agus gan deire a bheadh air. Thiubharfadh sé go leor airgead de'n duine a beadh in ann é sin a dhéanamh.
    Tháinig go leor daoine isteach acht ní raibh siad in ann aon sgéal a innseacht de'n rí. Taréis tamall tháinig fear isteach agus thosuigh sé ag innseacht sgéal. Seo é an sgéal.
    "Fadó bhí fear saidhbhir in a comhnaidhe in aice na h-áite seo. Bhí teach mór aige agus líon sé an teach le min corcaigh. Níorbh fheidir le aon rud a dhul isteach ann acht beacha. Chuaidh beach isteach ann agus thug sé gráinne corcaigh. Cuaidh beach eile isteach agus thóg sé amach gráinne eile. Chuadar amach agus isteach ar feadh na bliadhanta. Bhí an fear ag innseacht an sgéal seo ar feadh trí seachtmhaine. Bhí an rí an tuirseach ag éisteacht leis an sgéal agus dubhairt an rí go raibh a sháith raidhte aige. Thug sé an airgead de'n fear annsin.
    AT2300: Endless Tales
    Tomás Ó hÉanacáin