Scoil: Dealgain (uimhir rolla 11770)

Dealgain, Co. na Gaillimhe
Breandán Ó Riain

1. Bhí sean-fhear ann fadó agus bhí sé an-cliste i dtaobh cuma an aimsear agus bhíodh gach duine
    ag teacht go dtí é gach lá ag cur ceiste air i dtaobh an aimsear. Bhí cuid de na daoine seo an saidhbre agus bhí an sean-fhear an bhocht. Thagadh siad go dtí an sean-fhear aon uair a bheadh eolas na h-aimsire ag teastáil uatha. Ní thiubhfadh siad aon airgead dhó aon uair. Tháinich ceann de na fearaibh saidhbhre go dtí an fear bocht lá agus é go h-an bródhamhail. Chonnaich an fear é ag teacht. "Ní ndéanabh siad amadán dom-sa arsa an sean-fhear leis féin". Tá siad ag teacht annseo gach lá den bhlian agus nuair a cuireann mé ceist ortha ní gheibheann mé aon freagra. "Ni gheobhfadh siad aon freagra uaim-se.
    Peadar Ó Flaithbheartaig
    Cluain Each, Co. na Gaillimhe