School: Dealgain (roll number 11770)

Dealgain, Co. na Gaillimhe
Breandán Ó Riain

1. Bhí Rí in Eirinn fadó agus chuaidh sé amach ag fíadhach. Casadh leis Machanáin agus rug an rí sin ar rí eile leis an Machanáin a fhághail. Glaodhach aon Rí ar an dara Rí. Tharraing siad annsin ar a bhfeadhrach dreas ar a ródarach dreas ar a ranganna ruaidh. Acht níor fhéad siad bhóin na dis a fhághail ar an machanáin. "Mo chóin" arsan conáin cille cúanta arsan machanáin. Rug an ceithre rí annsin ar an cúig ceann agus an cúig ceann ar an se gceann "mo chóin" arsan conaín cille cuanta arsan Machanáin. Rug an sé gceann ar an seacht gceann agus an seacht gceann ar an ocht cheann "mo chóin" arsan conáin cille cuanta arsan machanain Rug an ocht rí annsin ar an naoí gceann agus an naoí gceann ar an deich gceann agus an deich gceann ar an aón cheann dhéag. "Mo chóin" arsan conáin cille cuanta arsan machanáin. Rug aon cheann déag ar dhá cheann deag Rug dhá ceann déag ar an machanáin agus thug siad seacht n ácraí talman leo agus an
    Patrick Monaghan
    An Lorgain, Co. na Gaillimhe