Scoil: Dealgain (uimhir rolla 11770)

Dealgain, Co. na Gaillimhe
Breandán Ó Riain

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    way up the tree and the giant followed her. When he was half way up the branches got tangled round him, and he said "Let me out of this fuff fuff again let me out of this. I will not until you promise me that you will clear out of this place so he did. The boy and girl lived in happiness ever after.
  2. Oidhche amháin do bhí búachaill ann agus do bhí a máthair go h-an tinn. Chuaidh sé go dtí an (dochtuir) sagart le teacht go dtí a mháthair. Béigin doibh dul tré phortach agus bhí sé fliuch agus bog. Bhí bróga éadroma ag an sagart agus
    bhí bróga láidre ag an mbúachaill. Dubhairt an buachaill leis an sagart dul suas ar aruim agus dó chuaidh sé suas. Nuair a bhí sé súas.
    Nuair a bhí sé ag dul treasna na h-áite fluice dubhairt an sagart leis an mbuachaill "Cádh atá ar dó mháthair". "Muise níl fíos agam
    rud uathbhasach". Dubhairt an sagart leis "Tá an diabhail
    M. Murphy