Scoil: Ceathramha 'n Bhrúnaigh

Ceathrú an Bhrúnaigh, Co. na Gaillimhe
Míchéal Ó Reachtabhra

Ar an leathanach seo

1. Tá go leor féilí sa mbliadhain. Tá féilí na Samhna. Deirtear go mbíonn na sidheóga amuigh an oidhche sin ag déanamh sgrios ar na sméara dubha. An oidhche sin bíonn an-spóirt ag na daoine. Bíonn cácaí milse agus go leor rudaí eile acu. Bíonn siad ag cuartú ubhla agus milseáin ins an uisce le na mbéala.
    Bíonn Lá Cinn againn nó an dómhadh lá déag ar an séamhadh lá de mhí an Eanair. Bíonn dhá coinneal déag beaga lasta againn an oidhche sin agus trí coinnle mhóra freisin.
    Tá féilí Pádhraic ar an seachtú lá déag de Mhárta, caitheann na daoine seamróg an lá sin. Bhíodh amhrán ag na sean-daoine fadó Lá Pádhraic.
    Bíonn spóirt mhór againn oidhche Shamhna. Bíonn go leor rudaí deasa againn. Bíonn sé
    Liam Ó Fíne