Scoil: Mionlach (uimhir rolla 8800)

Mionlach, Co. na Gaillimhe
Riocard Ó Tighearnaigh

Ar an leathanach seo

1. Bhí fear ann fado agus bhí trí inginn aige bhí duine acu an dana Ní dhéanamh sí rud ar bit Ach an rud a dorga si h-ein a dhéanamh. Phós beirt aca agus bhí an cailin seo sa mbaile lá amain tainig fear ar capal agus bhí mada neineact leis diar sé an cailin seo le phósh Dubairt a hatair go dtuireac ac go raib si an dana dubairt an fear go cean dtocar Phós siad agus bhí bainis oru dime an beirt acu ar an capall bhí siad ag ímteacta go dtainig siad go abainn dubairt sé leis an mada a cuil treasna an abainn ach ní tucádh an mada treasna. Tainig an beirt acu anuas d’on capall Bhí guna aige agus caitte sé an mada cé fá a rinnead tu é sin deir an bean deann mise e sin le duine ar beit a beas danna
    AT0901: Taming of the Shrew
    Eilís Ní Phroinseas