Scoil: Mionlach (uimhir rolla 8800)

Mionlach, Co. na Gaillimhe
Riocard Ó Tighearnaigh

Ar an leathanach seo

1. Bhí dhá fhear ann fadó, agus bhí siad ag treabhadh la. Bhí trí cappall ag an bhfear mór agus bhí ceann amháin ag an bhfear beag. Ghlac an fear mór annsin truaighe don fhear beag agus dubhairt sé go dtuibhradh sé ceann de na caipple dhó. Ach dubhairt sé gan a radh gurab é a chappall fhéin é. Nuair a bhí an fear mór ag dul síos ag a chuid caipple féin go amach a seo amach mo péire caippail adubhairt an fear beag chuaidh an fear mór suas aige agus dubhairt sé * dhá ndeireadh sé é arís go marbhóchadh se cappal an fhear beag agus
    AT1535: The Rich and the Poor Peasant
    Tomás Ó Maoldhomhnaigh