Scoil: Clochar ar an bhFáirche

An Fhairche, Co. na Gaillimhe
Siúr Iarfhlaith Ní Mhóráin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    An t-seactmhain roimhe bíonn na páisti beaga ag cruinniú ubh le h-aghaidh Domhnach Cásga agus réiméadh an domhain ortha. Ar maidin Domhnach Cásga bíonn siad ag coimhlinnt le na chéile freasin ce aca is luatha a bhíos inah suidhe go bh’feiceadh siad an ghrian ag damhsadh.
    Amach i lár an lae téigheann siad amach sa bpáirc agus déanann siad brúthóg sin é an áit a mbeidh an spóirt acu ag ithe uibheaca as éadan a cheile. Bíonn siad an tuirseach na laethe ina dhiaidh sin tar éis an spóirt a bhios acu Domhnach Cásga. Is minic a bhios siad ag cur síos faoí.
    Áine Ní Shomacháin, Cill Bhrighde
    Ó Micheál Ó Shomacháin, Cill Bhrighde.