Scoil: Clochar ar an bhFáirche

An Fhairche, Co. na Gaillimhe
Siúr Iarfhlaith Ní Mhóráin

Ar an leathanach seo

1. Bhí fear agus bean ann uair amháin. Bhí siad an-bhocht. Cheap an fear nach raibh rud ar bith le déanamh ag an bean mar gheall ar go raibh si istigh sa teach I gcomnaidhe agus is minic a abrotadh sé é sin leí. Lá amháin dubhairt an bhean leis go raibh sí féin amach agus dubhairt sí leis an fear an obair a dheanamh istigh go bhfeicfeadh sé cé aca b’éascaidh.
    Annsin amach leis an mnaoi leis an obair a déanamh amuigh. Thosuigh an fear leis an obair istigh. Bhí maistreadh le déanadh aige an chéad rud. Annsin nigh sé an chuinneóg agus chuir sé an t-uachtar isteach innti. Bhí uisge le tabhairt isteach aige agus bhí ar dul go dtí an tobar. Bhí faitias a’r annsin go d’tuigfeadh malrach isteach sa gcuinneog nuair a bheadh sé imthighte go dti an tobar
    AT1408: The Man who Does his Wife's Work
    Máire Ní Allmhuráin