Scoil: Clochar ar an bhFáirche

An Fhairche, Co. na Gaillimhe
Siúr Iarfhlaith Ní Mhóráin

Ar an leathanach seo

1. Seo sgéal a chuala me ó na sean-daoine gá rádh gur báthadh beirt fhear ar loch Cuilín. Beirt fear óga do abheadh iad. I mbaile Nua do chomhnuigh siad.
    Aon lá amháin chuaidh siad amach ar loch Cuilín ag iasgaireacht. Dia Domhnaigh a bhí ann. D'fhág siad an teach go moch ar maidin agus bhí athás an domhain orra. Cheap siad go mbeadh an la acu ag iasgaireacht. Nuair thainig siad go dtí an loch chuaidh siad amach ins an mbád. Bhí an lá an bhreafh agus bhí an t-uisge go ciúín.
    Ní raibheadar ibhfad amuigh nuair d'áirigheadar poll ag teacht ins an mbád. Níor cuireadhar aion t-suim ann idtosach acht
    Eibhlín Ní Fhinn
    Baile Uí Bhuíáin, Co. na Gaillimhe