Scoil: Corr na Móna

Corr na Móna, Co. na Gaillimhe
P. Ó Maille

Ar an leathanach seo

1. Glaoidhtear son fearta faoil Anna sa geill caoghur búr ghlas e braon do shúg na gréine gréige gile cíos nach mbainneann dúinn Rún Creidimh ar nGrádh ar an talam ach amhain an-aithne
    Míle beannacht leis an-anam a bí i gcorp Anna Ní Áille Míle beannacht lé gach anam dhá maireann aice ón lá sin. Anna fuinne faoil bláth finne faoil agaidh chaoin chorpridhe corp ó sheach cúmhra béil nár fachtas a riamh faoi náire craoidhe mór gan náire. An Té a mbeadh cion ar aithrige héistidhe lé cómhrach.
    An té a déanfhadh mo mharan a dul i dteach nua Maran ní fhágfhad an fhad is mhairgheadh cleití faoi dhíon. An té a deánfhad mo maran a tabhairt braoin lé Naom slán a thiochfhad án saoghal. An té a deánfád mó maran a dul i luing no i marg slán a thiochfad as agus
        1. naoimh
    Máirtín Ó Duithche