Scoil: Corr na Móna

Corr na Móna, Co. na Gaillimhe
P. Ó Maille

Ar an leathanach seo

1. Bhí dall thiar i ndúithche Sheóigeach fadó agus ní raibh fhios aige beó ná marbh céard a dhéaneadh sé. Oidhche amáin bhí brionglóide aige go raibh leigheas le fághail aige idir an Mám agus an Fáiree Maidin Dómhnach Cásga d'imtig sé fhéin agus a mac ní raibh fhios acu beó cén bealach a racidís
    Chuala mé a riamh a deir an dall gur bhí an tslighe mhór an aicearra. Téigheadh muid soir an sean Mám agus Baile An Tobair.
    D'imthigh leó agus a dul soir an Sean Mhám dóibh. Dúbhairt an dall go raibh sé tuirseach. Shuideadar síos agus ligeadar a sgíth
    D'imtig leó aríst agus níor stopadar ná go dtáineadar go dtí an áit a bhfuil. Teach Sheáin hoibicín anois. Shuid an dall síos aríst agus lig sé sgíth eile
    Deirig sé aríst agus siubhaileadar inar go dtí an áit a bhfuil an tobar Muire anois Shuid sé síos aríst agus nuair a bhí sé sgatham ina shuidheadh síos
    Máirtín Ó Duithche
    Baile an Tobair, Co. na Gaillimhe