School: Tír na Cille (roll number 11884)

Tír na Cille Thuaidh, Co. na Gaillimhe
Teachers:
Seán Maguidhir Maighréad, Bean de Buitléir

1. (continued from previous page)
    Níor bhfada go dtáinigh an muillneóir ar ais go dtí an fear agus dubairt go raibh an tsean asal caillte agus nach raibh an péire eile an mhaith. Tabhair abhaile dhom iad ars seisean agus thug sé duilleóg cabáiste don bainríoghan agus diompuigh sí isteach ina chomraigheacht fhéin arís. Chuaidh sí ar a dhá ghlúin roimhe agus dfhiarr pardún air.
    Ní mise ba cinnteach leis ar sise acht mo mháthair. Tá do chlóca crochta ar bárr an dorais ins an parlús. Geobhfadh tú an croidhe istigh i mbosca. Má tá tú pósta geobhfadh tú mé fhéin le pósadh. Thug sé slam cabáiste don cailín agus diompuigh sí isteach ina chomraigheacht fhéin. Chuaidh sí [!] fhéin agus an bainríoghan go dtí an sagart agus pósadh iad.
    Annsin chuireadar síos an ciotal agus dól siad tae. Mar raibh siad sin go maith tá súl agam go mbeidh muide.
    An Chríoch