Scoil: Tír na Cille (uimhir rolla 11884)

Tír na Cille Thuaidh, Co. na Gaillimhe
Múinteoirí:
Seán Maguidhir Maighréad, Bean de Buitléir

púnt leis.
    Chur an dara fear ar phós míle púnt "gur aige féin bhí an smacht is mó aige ar a bhean." Chur an fear ar raibh an bhean crosta aige dhá míle púnt "gur aige féin bhí an smacht is mó aige ar a bhean."
    Ghlaodh an chéad fear ar a bhean. Dubhairt sí nach bhfeadfadh sí go raibh sí ag roinnt na gcártaí. Ghlaodh an dara fear ar a bhean. Dubhairt sise nach bhféadfadh sí teacht go mbeadh an cluiche críocnuighthe. Ghlaodh an fear eile annsin ar a bhean.
    Níor rinne sí acht na cártaí a caitheadh anonn agus anall agus tháinig sí chuige. Anois ars an fear nach agam atá an smacht is mó ar mo bhean. Annsin béigin don bheirt eile an t-airgead a thabhairt dó.