Scoil: Driseachán (uimhir rolla 16647)

Driseachán, Co. na Gaillimhe
Nora Ní Mhaolchaoin

1. Filí

Bhí file eile ann ar a dtugtaí Tomás Breathnach.

3) Bhí file eile ann ar a dtugtaí Tomás Breathnach. Bhí sé i n-a ghabha agus le linn a bheith ag obair ghníodh sé go leór amhraín. Tá sé sgór bliadhain caillte agus níl fhios agam cé'n uair a rugadh é. Bhíodh an-mheas ag na daoine air.
      1. filíocht
    Áine Nic Allmhúráin
    12
    Maoilsheachlainn Ó hAllmhúráin
    63
    An Chloch Bhreac Uachtair, Co. na Gaillimhe
  2. Filí

Bhí máighsiúr sgoile ag múineadh i sgoil sgairte i n-aice le mo theach agus bhí sé thar cionn ag déanamh amhrán.

4) Bhí máighistir sgoile ag múineadh i sgoil sgairte i n-aice le mo theach agus bhí sé thar cionn ag déanamh amhrán. Rinne sé "An t-sean bhó bhán" agus "an bás". Tá sé caillte le trí sgóir bliadhain. Bhí sé an-bhocht i ndeireadh a shaoghail.
  3. Filí

Bhí fear eile amuigh i gCorrnamóna a bhí indan amhrán a dhéanamh freisin.

5) Bhí fear eile amuigh i gCorrnamóna a bhí indon amhráín a dheánamh freisin. Tomás Ó Cadhain an t-ainm a bhí air. 'Sé a rinne "Amhrán an Tongsa". Tomás Dóighte an leas-ainm a tugtaí air. Seo cuid de'n amhrán