Scoil: Driseachán (uimhir rolla 16647)

Driseachán, Co. na Gaillimhe
Nora Ní Mhaolchaoin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    de spás ar an Aibreán. Sul ar raibh na trí lá caithte bhí an t-sean bhó préachta. Tugtar trí lána sean-bhó ar na chéad trí lá d'Aibreán ó shoin.
  2. 8) Tugtar Fóghmhar na nGéabh ar an gcéad naoi lá de Dheireadh Fóghmhair. B íonn an Fóghmhair cruinnighthe isteach ag na daoine agus seólann siad na géabha isteach ins na páirceanna leis an síol a phiocadh ionnus nach ngabhfaidh dada amudha.
  3. 9) Tagann ceithre rabharta mhóra 'sa' mbliadhain - ceann faoi Fhéíl Michíl, ceann faoi Fhéíl t-San Seáin ceann faoi Nodhlaig agus ceann faoi Cháisg. 'Sé rabharta na Cásga an ceann is mó agus bíonn an taoide an-árd le n-a linn.