School: Seanafarachán (roll number 12646)

Seanadh Farracháin, Co. na Gaillimhe
Seán Mac An Ríogh

1. (no title) (continued)

Bhí fear agus bean ann fadó.

(continued from previous page)
    aithghiorra ann. "Is mór an píosa é go deimhin" ar seisean. Bhí sé ag dul isteach díreach ann nuair a chuimhnigh sé ar chómhairle an fheilméara. "Is dócha gur ceart a dhéanamh" ar seisean. Chuaidh sé thart an tslighe fada annsin. Dá ngabhadh sé an t-aithghiorra marbhóchaidhe é.
    D'imthigh sé leis annsin nó go dtáinig sé go dtí a theach féin agus bhíodar 'na gcodhladh roimhe. Bhuail sé an doras agus d'fhosgail a bhean é agus chraith sí láimh leis. Chonnaic sé duine d'á gcuid mac agus bhí go leór feasóg air. Shíl sé nach é a mhac a bhí ann chor ar bith acht fear a bhí istigh le'n a mnaoi. Tháinig fearg mhór air agus thug sé amach a sgian len' a mharbhú nuair chuimhnigh sé ar chómhairle an fhir mhóir. D'eirigh an dara mhac aniar agus ar seisean "Ní féidir gur tú m'athair". "Is mé" ar seisean agus leag sé an cáca ar an mbord agus d'fosgail siad é. Agus bhíodar sásta le'n a chéile uaidh sin amach.
    AT0910B: The Servant's Good Counsels
    Máire Seoighe