Scoil: Seanafarachán (uimhir rolla 12646)

Seanadh Farracháin, Co. na Gaillimhe
Seán Mac An Ríogh

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    agus beatha, le spóirt agus greann agus gach sort sult, agus bhí beirt chailíní ag freastal orm." "Anois ar's an sagart sin íad do bheirt druibhsiúr a bhí ag freastal ort ar an soaghal eile." Annsin d'fhiafruigh an sagart de'n driotháir bocht "Conus mar a deirigh leat-sa a mhic ó. "Bhí mé ag dul tríd choill agus gach billeóg a chasfadh dhom chuirinn i mo phoca íad." "Feach anois ar's an sagart i bhfuil morán agat." D'feach agus ní raibh aige acht trí cinn de bhilleógaí. "Anois ar's an sagart tá tú ag dul ag an aifreann leis an fhad séo agus níor éist tú leis aon aifreann i gceart acht trí cinn." Dinnis an sagart doibhtha annsin conus mar a deirigh leis féin, acht deirimse leat gur feárr a deirigh leis an déirceadóir ná ceachtar de'n bheirt eile.
    Eibhlín Ní Búrca
    Liam de Búrca