Scoil: Seanafarachán (uimhir rolla 12646)

Seanadh Farracháin, Co. na Gaillimhe
Seán Mac An Ríogh

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    phóca agus bhreathnuigh sé síos agus céard a bhí ann acht ceathramhadh an tseanfhir. Ghlaodh sé ar fhear a tighe agus dubhairt sé leis suidhe ar an gcathaoir in aice leis. Tháinig fear a' tighe anuas. Dubhairt sé leis breathnughadh thríd an bhfainne acht ní thiubhradh sé an fáinne in a láimh dhó. Bhreathnuigh sé agus is beag nár thuit sé. Thógadar an fheóil agus chuireadar i gcúinne sa ngarraidh é. Bhí fear an fháinne saidhbhir sáthach uaidh sin amach.
    Séamus Seoighe.
    Seanafarachan s.n.
    Fionnmhuighthe An Fháirche
    Conndae na Gaillimhe.
    Tá Séamus Seoighe ag dul ar sgoil annseo sa seachtmhadh. Fuair sé an sgéal seo ón a athair Sean Seoighe as Seanafarachan. Táid direach in a gcómhnuidhe in aice na sgoile. Níl sé acht dhá sgór de bhlianta caithte.
    Séamus Seoighe
    Sean Seoighe