Scoil: Scoil Mhic Dara Naofa, An Cheathrú Rua

An Cheathrú Rua, Co. na Gaillimhe
Mícheál Ó Nualláin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Tú sagach tapaidh níl ort act dordóig a faisgeadh anúas ar ar ribe agus é a coingbheál annsin go mbeidh sé ar talamh tirm agad.
    Is iongantach an baoite mangach é nuair a bionn ar craiceann sgeithce síor dó. Ní ithtear mar ní go ocas atá a chuid eisc.
  2. An luga.
    Fáightear íad seo sa ngainimh ar ar traigh. Bíonn síad thíos uilig agus núair a bhíohtear da mbaint ní fuláir a bheith an sgiobtha mar ó airígheann síad an iartadh bíonn síad ag imtheacht síos nó go mbuaileann sé an chloch. Seo é an chaoí a mbeadh fhíos agad go mbeadh fios agad