Scoil: Scoil Mhic Dara Naofa, An Cheathrú Rua

An Cheathrú Rua, Co. na Gaillimhe
Mícheál Ó Nualláin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    fearr leis ná lúgaí agus peilséir. Bíonn sé ina shéasúr ó lár an tSamhraidh. breac é abhí ugceist mhór sa taobh tíre seó tráth ach tá an tról dhá chur ar gcúl go mór anois. Tá a chuid éish an - deas le níth. Ní mórán tóir atá air indhíadh sin óir níl duine ró-shabhailte chór ar bith dhá ithte, ta sé chómh cnamách sin.
  2. Tá dá cineál iasc sa bfairrge ar a dtugtar an tiasc slioganach agus an tiasc blaosgach. Baineann an diuilicín leis an iasc sliogánach. Tá dá chineál aca ann an diuilicín creanáighe agus an diuilicín cloc. Is i bhfastó de chloc
    Micheál Mac Aodha