Scoil: Scoil Mhic Dara Naofa, An Cheathrú Rua

An Cheathrú Rua, Co. na Gaillimhe
Mícheál Ó Nualláin

Ar an leathanach seo

1. Breac eile de na héisc leatogacha seadh an tuibeard. Thart ar mhgaú gainimh agus stupogaú an méadh iascach is fearr aige nuair a bhíonn sé na shéasur. Diúilciníg agus faoitin an badoite is feárr aige. Ó thárla go mbíonn sé na seasúr ar feadh na bhadhna beagnach bionn an meas air. Sa nDibrean a shíolrúigheas sé.
  2. Breach é an Ballac atá an chnámhach ar fud. Tá a chuid eite an chosamhail lé eite an chnúdáin. Tá an-asth aeas ar an mballach agus tá sé ibhfad níos súnndasaighe ná aon bhreac eile sa bhfairrge a náileacht a dhatha. Tá cóta tuigh lannaigh air. Níl léigheamh ná inn-