Scoil: An Druim (uimhir rolla 13528)

An Droim, Co. na Gaillimhe
Micheál Ó Concheanainn

1. Amhrán na Sióg

Domhain amach ins an oidhche agus mise ag dul 'ún suimhneas ¶ Bhuail faitchíos tinneas cinn mé

Domhain amach ins an oidhce agus mise ag dul 'ún siamheas. Bhuail faitchíos tinneas cinn mé.
    's nach rabhas agam cén fáth nuair a chonnaic mé an t-sidheóg ag tigheacht análl go dtí mé. Bhí gob mór fadá cám ar agus é ag filleadh as a barr.
    Chuir mé ceist ar chríost gan a theacht anall go dtí mé. Mar bhí mé féin ró chinnte nach nídh é bhí beo. Do caraid is do cuimreadh agus leat taobh. Dean mo thighe sa. Siud le mo thaobhsa agus imnseócadh duit scéal. Ní taise is ní fear sidhe mé. Ach is fear mé d'fhág an saoghal seo 's tá mé ar thuairisg fear i ngaol dom. Sé ainm Stephen Hain.
    Bhuail faitchíos creathadh is eagla mé. Dár n-dóigh ní gan ádhbhar é. Nuair a chonnaic mé an rud grádhna an tráth sin do oidhche.
    Bhí gob mór fada cám air is muinéal fad do láimhe ar.
      1. filíocht