Scoil: An Druim (uimhir rolla 13528)

An Droim, Co. na Gaillimhe
Micheál Ó Concheanainn

Ar an leathanach seo

1. Ta go leor daoine sa tir nar chaith aon broig ariamh. Ni chaitheann na mna na na gasuir aon broig sa Samhraidh. Bionn broga na fir chuile am den bhlian. Ni theigheadh aon broig ar chuid do na daoine fado go mbiodh siad seacht mbliadhna deag. Teigheann broga artha anois nuair fhagas siad an cliabhan. Ta go leor pisrog ag baint le uisce a nigheas cosa. Ni se ceart e chaitheadh amach san oidhche. Ta cuideanna san mbroig agus ta ainm ortha, Iasga, bairibin, sail, bonn, timbles, barr iallacha, uachtaire. Nuair theastuigheas caoi o bhroig ceannuightear tosuigh sa siopa le na haghaidh Daingnightear an tosaigh le sprigs. Ta duine ins chuile theach moran i ndon chaoi a chur ar bhroga. Ta greasaidhe amhain san ait. Cuireann se tosaigh air bhroga.
    Pádraic Mac Donncadha