Scoil: Fearann an Choirce (uimhir rolla 14532)

Fearann an Choirce, Co. na Gaillimhe
Seán Ó Maoldhomhnaigh

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    san teampall tá altóir bheag. Ní raibh aon Aifreann ann le fada roimhe nó go dtí le bliadhain. Timcheall ar an teampall seo tá an roilig is mó san áit. I-n-am Éinne tháinig droch-aimsir, agus ní raibh aon ghrán ag na daoiníbh le cur.
    Chuir Naomh Éinne searbhfhóghantaidhíbh go Contae an Chláir ag fear áithrídhe ag iarraidh gráin le cur. Ba págánach é an fear seo. Níor chreid sé i-n-Dia agus dubhairt sé le searbhfhóghantaidhíbh Éinne:-
    "Má tá comhacht ag Dia chomh mór, agus a dubhairt Éinne, cuirfead an grán i mbairillíbh, agus cuirfead i-bhfairrge iad. Beidh fhios agam má tá comhacht chomh mór sin Aige."
    Rinne sé leis an ngrán mar a dubhairt sé. Chaith sé
    Bríghid Ní Chonghaile