Scoil: Leitir Mór

Leitir Móir, Co. na Gaillimhe
Tomás Mac Confhaola

agus is féidir leat leanacht leat ar an tsuisteáil 'na dhiaidh sin.
    Ba ghearr go dtáinic an teachtaire ar ais théis a beith a' glaodhach ar an bhfear a bhí a' glanadh na sgioból.
    "Ara", ar seisean, "is cosamhail le fear buile é siúd. Níl faic déanta aige; ach sé n chaoi bhfuil sé, caitheann sé dhe a léine agus cuireann sé air a bháinín in áit, annsin caitheann sé de a bháinín agus cuireann sé air a léine aríst, agus mar sin atá sé a' caitheamh na haimsire. Chuaidh Harry Stotle féin amach go bhfeicfeadh sé mo dhuine.
    Nuair a chonnaic sé an fear óg ar an obair seo, d'fhiafruigh sé dhe cén fáth a raibh sé ar an obair seo.
    "Maise", ar seisean, "sin iad báinín m'athar agus léine mo mháthair agus níl fhios agam cé aca is goire dhom.
    "O" adeir "Harry Stotle" is goire dhuit do mháthair? ach fág mar sin anois é go n-ithidh tú do bricfasta ar d'tús.
    Ba ghearr go dtáinic an teachtaire aríst agus sgéal chaillighe an uathbháis aige nach raibh fear na luaighe a déanamh faic ach a' teacht de rása go dtí an crann agus an tuagh
    AT0950: Rhampsinitus
    Tomás Mac Confhaola