Scoil: Leitir Caltha (uimhir rolla 13952)

Leitir Calaidh, Co. na Gaillimhe
Donncha Ó hIarfhlaithe

Bhí triúr dearbhrathar ann fadó. Amadán ba eadh duine aca.

Bhí triúr dearbhrathar ann fadó. Amadán ba eadh duine aca. Lá amháin dimthigh an mac ba sine ag cuartú oibre. Ba gearr gur Casaidh maighistir dó. Diarr sé obair ar an maighistir Fuair sé sin. Sé an pághaí, fuair sé cúig punt nuair a glaodhadh an cuach sa grann sin amuigh, agus an céad duine aca a geobhach locht. ar an duine eile iad ag baint na gcluasa dá chéile. Bhí cailleach sa teach, agus gach maidin nuair a bíodh sé i nám. breacfasta caithach an buachaill an cailleach a tabhairt amach an t-sráid agus fannacht annsin go mbheadh an breacfasta ithte. An dara lá tosaigh an buachaill ag clamsán. Tainig an máighistir agus bhain sé an dhá cluais de'n buachaill. agus leigh sé abaile
    AT1000: Bargain Not to Become Angry
    Padraig Ó Fualáin