Scoil: Leitir Caltha (uimhir rolla 13952)

Leitir Calaidh, Co. na Gaillimhe
Donncha Ó hIarfhlaithe

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    annsin, dubhairt an cat go raibh míoshásamh mór air mar nach raibh teach a mháistir leaghtha amach mar ba chóir dhó a bheith mar bhí siadh imthighthe le coicthidhis as. Sílim go bhfuil sé sáthach leaghtha amach, adeir an rí. Ní raibh fhios agam-sa i n-am ar bith ariamh go raibh Mac Uí Airt 'na fhear chomh uasal agus tá sé. D'imthigh an rí abhaile annsin, agus d'fhag sé a ingean go socair sásta i n-a dhiaidh. Tá mac Uí Airt agus an cat, agus inghean an rí go sochair sásta i dteach an fhathaigh ariamh ó shoin.
    Críoch.
    AT0545: The Cat as Helper