Scoil: Leitir Caltha (uimhir rolla 13952)

Leitir Calaidh, Co. na Gaillimhe
Donncha Ó hIarfhlaithe

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    [a]on shúim annsin. D'imthigh leis agus bhí sé ag siúbhal nó go dtáinig sé go dtí loch agus fuil a bhí sa loch sin. Chuaidh na beithid go léir de léim tríd an loch agus nuair bhí [a]n bhó deidhneach ag dul amach thríd an loch chuaidh sé ag marcaidheacht a [!] an mbó go ndeachaidh sé ar an taobh eile de'n loch agus bhí an fear annsin roimhe agus dubhairt sé leis an mbuachaill gur bé an buachaill a bfhearr a chonnaic sé [f]ós é. D'fhiafruigh sé de'n bhuachaill cé'n phághaí a bheadhach sé ag iarraidh. Dubhairt sé go mbeadhac sé ag iarraidh a bheirt [d]earbhráthar a bhí ar gach taobh den doras a déanamh beó. Dubhairt [s]é go ndéanfadh, agus dubhairt sé go mbéadhach sé ag [i]arraidh a dheirbshiúr a thabhairt abhaile. Dubhairt an fear [l]eis nach bféadfadh sé í a leigeann abhaile mar tá an oiread sin cleasanna múinte agam-sa de is nach bféadfainn déanamh gán í anois. Rinne sé a bheirt dearbhráthar beó aríst. Cuaidh siad abhaile annsin agus mhair siad go sásta níos mhó.
    AT0471: The Bridge to the Other World
    Colm Ó Ráighne