Scoil: An Gleann (uimhir rolla 12407)

An Fearbhán, Co. na Gaillimhe
Eibhlín, Bean Uí Dhuibhghiolla

Ar an leathanach seo

1. Is iomdha sin sean paidreacha a bhí ag na sean daoine fadó ach níl siad go léir i gcuimhne na ndaoine anois. Nuair a bheadh siad ag rádh an Paidrín Partach fadó déarfhadh siad na Rúindiamhaire go léir. Nuair a bheadh duine da n-adhlacadh aca fadó shiulaidís thart timcheall an uaigh trí h-uaire agus dearaidís paidir le na linn sin, ach níl an paidir sin i gcuimhne na ndaoine anois.
    Seo paidir a déaraidís roimh dul a chodhlad dhóibh san óidhche. Ceithre coirnéal ar mo leabhaidh ceithre aingeal ortha Maitheas, Marcas, Lúcas agus Séan. Go mbeannuigheadh Dia agus Muire ar an leabhaidh seo a luighmuid ann. Má fhághaimse bárr as seo go maidin Flaitheas Dé go raibh mo leabaidh. M'annam duit a Dhia na nia m'annam ort atá mé fionnas ort a Mhaighdean Mhuire fágh m-annam ar dheas láimh do leanbh.
    Ó mo Dhia tóg seilbh ar m-annam indiu, Íosa Críost go mo leat Fhéín mé
    Criostína Ní Fhlannchadha