Scoil: Leamhchoill (uimhir rolla 10742)

Leamhchoill, Co. na Gaillimhe
Seán Ó Domhnalláin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    bhróg annsin agus thógadar an chailín leo. Chuireadar isteach sa bpalás mór í. Bhí árd-rí istigh ann. Thuit sé i ngrádh léi mar bhí sí go deas. Phós sé í agus ní fhaca an chailín lá bocht ó shoin amach
  2. Bhí táilliúir ann uair agus é ag fuagháil píosa éadach. Chonnaic sé go leor millteóig ‘na luighe ar an t-sráid agus chaith sé an píosa éadaigh leo. Do marbhuigh sé céad acú.
    Chuaidh sé go dtí an gabha agus dubhairt sé leis claidheamh a dhéanaimh dhó mar do marbhuigh sé céad de aon bhuile. Rinne an gabha mar dubhradh leis. Chuaidh an táilliúir abhaile agus luighe sé le taobh an tigh agus claidheamh ar a thaobh.
    Nuair a d’éirigh an cailín a bhí sa teach is goire dhó chonnaic sí an táilliúir agus dubhairt sí lé
    AT1045: Pulling the Lake Together