Scoil: Baile Nua (uimhir rolla 15331)

An Baile Nua, Co. na Gaillimhe
Micheál Ua hUigín

1. (gan teideal) (ar lean)

Do chomhnuigh fear sa gceantar seo darbh ainm Seán Ó Conghaille.

(ar lean ón leathanach roimhe)
    Tháinic sé abhaile go Gaillimh agus ón lá sin go dtí an lá ata indiu ann ní deachaidh sé go Cúige Laighean a saoradh páidhe.
    Rinne sé a lán fillideacht faoí Chúige Laighean ach níor bailigheadh iad.
  2. (gan teideal)

Bhí sean bhean ann fadó agus ní raibh aon scannradh ar an dtalamh ach an méid airgid a bhí aici agus bhí sé go léir i n-ór breagh bhuidhe.

Bhí sean bhean ann fadó agus ní raibh aon scannradh ar an dtalamh ach an méid airgid a bhí aici agus bhí sé go léis i n-ór breagh bhuidhe . Do mhair sí abhradh de bhlíadhanta ach thaínic an bás ag tríall uirthi sa deireadh. Do mhothuigh sí ag teacht é agus má mhothuigh ' am baiste go raibh an t-airgead ag déanamh imnidhe dí.