Scoil: Baile Nua (uimhir rolla 15331)

An Baile Nua, Co. na Gaillimhe
Micheál Ua hUigín

1. (gan teideal)

Bhí seanfhear ina chómhnaidhe thiar i nGarumna i gConnamara dár b'ainm dó Pádhraig Labhráis Uí Fhlaithbheartaigh.

Bhí seanfhear ina chómhnaidhe thiar i nGarumna i gConnamara, dár b'ainm dó, Pádhraig Labhráis Uí Fhlaithbheartaigh. Bhí sé iongantach láidir
    Lá amháin, tháinic bád mór isteach go Céibh an Spidéil, agus bhí sail mór ádhmaid ánn. Bhí sé ag cinneamhaint ar sgata mór fear, é a chur as an mbád amach ar an gcéibh. Bhí fear dár b'ainm Seán Shéamuis Sheáin, ag breathnúghadh ortab. "Is dona an sgata fear sibh," ar seisean. "Chonnaic mé fear a chuirfheadh aníos leis fhéin, an sail adhmaid
    Tadhg Ua Fáthartaigh
    An Seanbhaile, Co. na Gaillimhe