Scoil: Baile Nua (uimhir rolla 15331)

An Baile Nua, Co. na Gaillimhe
Micheál Ua hUigín

1. (gan teideal) (ar lean)

Bhí lánamhain phósta ann fadó dár b'ainm Pislín agus Sreilín.

(ar lean ón leathanach roimhe)
    siad an t-airgead in a ndhiaidh agus nuair a tháinigh Pislín agus Sreilín anuas bhí an t-airgead aca dóibh féin. Chuaidh siad abhaile annsin agus rinne teach nua dhóibh féin.
  2. (gan teideal)

Bhí fear ina chomhnaidhe i bparóiste Chill Ainin, Uachtarárd, tuairm's dhá scór bhliadhain o shoin, dár b'ainm Maithrias Ceartar.

Bhí fear ina chomhnaidhe i bparóiste Chill Ainin, Uachtarárd, tuairm's dhá sgór bhliadhain o shoin, dár b'ainm Maithtias Ceartar. Fear an-aitheasach do b'eadh é, agus is iomdha cleas a bhiodh ar bun aige.
    Bhí sagart ar loisdín i dteach lé Riobárd Ua Laoigh, as baile Chill Ainin freisin. Lá amháin bhí an sagart ag eisteacht faoisdine, i dteach sa gcomharsanacht. Bhí teach
    Tadhg Ua Fáthartaigh
    An Seanbhaile, Co. na Gaillimhe