Scoil: Creag Mór (Naomh Pádraig)

An Chreig Mhór, Co. na Gaillimhe
Cathal Ó Murchadha

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    sin déanta aige tháinig sé abaile agus taisbean sé do athair na milsean agus dinnis sé do freisin gur thug sé sé pingin do bean bocht. Bhí athás mór ar a atair agus annsin tug sé sé pingin eile dhó.
  2. Bhí fear ann fadó agus bhí sé pósta agus Siubháin an t-ainm a bhí ar a bhean. Dubhairt sí leis lá go mba mhaith an rud siopa a cuir suas. Chuaidh sé go dtí an mbaile mór agus nuair a tháínig fear amach agus d'fiarr sé air teact isteach agus go mbeadh ann spóirt acú. Ní raibh sé sásta dul isteac act cuir sé iothall air teacht isteach. Chuaidh sé isteach agus bhí ann spóirt acú. Nuair a tháinigh sé amach chuaidh sé go dtí an mBaile Mhór agus ceannuigh sé go leór rudaí le an siopa a dhéanamh. Nuair a bhí sé ag teact abhaile tháinig an fear amac arís roimhe agus d'fiarr sé air dul isteach agus chuaidh sé isteach. Dimthig lá agus oidhche sula tháiniceadar amach, agus bhí cárr agus an capaill imighthe leó. An fhaid is a bhíodar istigh
    Eibhlín Ní Neachtain
    Lisín an Bhealaigh, Co. na Gaillimhe