Scoil: Creag Mór (Naomh Pádraig)

An Chreig Mhór, Co. na Gaillimhe
Cathal Ó Murchadha

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    cnothanna a bhí ann. D'innis siad an sgéal do'n mnaoi. Dubhairt sí leó í a thabhairt go dtí an roilig. Thogadar go dtí an roiligh é. Shíl an fear a bhí ag briseadh na gcnothanna gurbh é an fear a bhí ag goid na gcaorach a bhí ann agus dubhairt sé " an bhfuil sí reamhar?" Chaith na braithre an bhean annsin agus rith na braithre agus rith an bhean agus bhain an bhean an doras dóibh.
  2. Bhi fear tuaidhthe ag filleadh abhaile o'n aonach le sé asail a bhí sé tar éis a cheannacht. Bhí sé tuirseach de bhárr an lae agus taréis tamaill chuimhnigh se go mba mhaith an rud dó dul ag marcaidheacht ar ceann de's na -asail agus an cuid eile a tiomáint amach roimhe. Rinne sé amlaidh. Nuair a bhí cúple míle de'n mbóthair curtha de aige mar seo cheap sé nach raibh na h-asail ar fad. Chomhraigh sé iad, acht dá mbeadh sé ag comaireamh o shin ní fhuigheadh sé ann ac cuig cinn
    AT1287: Numskulls unable to Count their own Number
    Séamus de Búrca