Scoil: Creag Mór (Naomh Pádraig)

An Chreig Mhór, Co. na Gaillimhe
Cathal Ó Murchadha

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    B'ait liom dórta bheadh ar an pórtar gan í bheith lán le leán punch ar bord agus an gloine bheith lán dá mbeadh mo phocaí teann, cailín deas bheith im mo choir déanach spoirt is greann, gur leí dolfhainn lucht na mbróg, dá mbeidh mo phocaí teann, stoir mo croidhe ná treag mo mhian ach dearc ar an cuis atá rómhat, nuair a tiocfas an tslighe beidh ól ar fhíonn agus ní baoghal linn an bás Rí na nGrasta nac cruaidhe é an cás mo dúsa atá tú anonn ar uaisle an t-saoghal dá mbeighin mo rí gur leath-sa a ccraicin laimh.
  2. Taillúir a bfága locht sibeltí d'iarr tú bean níl pota agat cathair ná stól ná tages do sisúir agus do mhisiúr ag imtheacht fa'n tír amach agus do noidin mheirgeach sí dibhirt an danda cap.
    11
    Nach iomdha lá earach a deirigh mé amach ins an ngleann mo colaidh bhreág eadaigh go spéireamhail agus mo hata air mo cheann nach mé bhí go chéil éigean mo casóg in am ó déiligh mo
      1. filíocht
    Máire Ní Dhubhthaigh