Scoil: Árd Aoibhinn

An tArd Aoibhinn, Co. na Gaillimhe
Máire Úna Ní Chonfhaola

Ar an leathanach seo

1. An séadh la de mí Eanair an oidhche sin gheibhidís leasú agus cuiridís ar cathaor é. Annsin cuiridís geatraí in a lár. Ar dtús do thogadh gach duine geataire agus do shaithfeadh siad iad san leasú. Bhíodh ar gach aca a cheann féin a lasú agus an ceann théigeadh amúa ar dtús sin é an duine a gheibheadh bás ar dtús. Amannta gheibhidís fód móna agus cuiridís la ann. Annsin dhéanaidís an rud chéadna. Anois ní bhíonn aon geatraí aca ach ag cor dhuine. Bíonn coinnle a gheibheann siad san siopa aca anois agus bíonn siad ar cathaor aca. Anois deireann siad an paidrín páirtheach thar thimeall
    Seán Ó Chonghaile
    Feirmeoir (Léirítear teidil na ngairmeacha i mBailiúchán na Scol sa bhunteanga inar cláraíodh iad)