School: Árd Aoibhinn

An tArd Aoibhinn, Co. na Gaillimhe
Dll. De Grás

1. (continued from previous page)
    sean-fhear eile do bhíodh ag siubhail ar fud na tíre fadó ach tá teach beag aige anois i mBaile na Sgeice.
    Fear saidhbhir dobh eadh é ar dtús a saoghail ach bhíodh sé ag caitheamh a chuid airgid ar ól nó udaí mar sin pósadh é nuair a bhí sé óg le cailín in nGlann na Madadh.
    D'éirigh pláidh ar an chuid beithidheach agus fuair siad go léir nach mór bás. Bhí beirt mhac aige agus tar éis tamaill tháinig tinneas orra agus fuair an bheirt aca bás. Bliadhain in a dhiahd sin fuair a bhean bás agus ní raibh aon duine aige annsin. Bhí sé go h-an-bhocht annsin agus ní raibh sé indon a chíos a d'íoc. Cuireadh amach as a theach agus a chuid talmhan annsin é.
    Caitlín Ní Dhubhghaill,
    Currach,