Scoil: Lisín na hEilte (Buachaillí)

Lisín na hEilte, Co. na Gaillimhe
Pádraic Ó Séadhacháin

Ar an leathanach seo

1. Rann gearr ar am na gorta. Fado tháinig cuaiti isteach i dteach bhí pota fataí ag bruith ar an teine. Bhí na fataí gann ins am sin. Ba fhada le fear an tighe abhí na cuairtí ag fanacht. Cheap sé go raibh na cuairtí ag fanacht go mbeadh na fataí bruithe agus seo iad na fochla a dubhairt sé. Tá pota fataí ar an teine. Tá siad do nicthe do brithce do cuir síos. Tá an t-uisce ag an abhann agus an pota ag leigheann tríodh. Tá an oidhche ciún tá an ghaoth ag do chúl agus ní fearr dhuit fataí a íosfaidh tú na do chuid fhéin as go brách leis na cuairtí le dubh buideachas le fear an tighe.
      1. filíocht
    Seán Ó Treasaigh