Scoil: Fearainn an Choirce (uimhir rolla 14532)

Fearann an Choirce, Co. na Gaillimhe
Seán Ó Maoldhomnaigh

Ar an leathanach seo

1. 'Sé an t-ainm atá ar mo shráid bhaile Cillmhuirbhigh, i bparróiste Inus Mór Ára. Tá ocht dtighthe déagann. Tá seascadh naoi duine ar an mbaile anois. Bhí naoi dtíghthe fichead ann fadó. Tuighe atá ar deich gcinn aca agus slinn ar an gcuid eile aca. Sé ó hIarnáin an sloinneadh is coithchianta ann. Tá áit ó dheas de'n bhaile ar a dtugtar Cill agus na páirceanna taobh thoir de tugtar na Muirbhigh ortha agus is é sin an fáth go dtugtar Cillmhuirbhigh air. Siad na sean-daoine atá ó's cionn seachtmhoghadh bliadhan ann Tomás Uá Conghaile, Pádraig ó hIarnáin, Míchéal Uá Conghaile agus Máire Ní Chonghaile. Sé an seoladh céadna atá ar chuile dhuine aca. Seo thíos é:
    Cill Mhuirbhigh, Co. na Gaillimhe
    Mícheál Ó hIarnáin