Scoil: Fearainn an Choirce (uimhir rolla 14532)

Fearann an Choirce, Co. na Gaillimhe
Seán Ó Maoldhomnaigh

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    a leigint dóibh tuitim ar dhruim do láimh agus iad a chaitheamh suas agus a bhreith ar gach ceann le bois do láimhe. Tugtar "Screaga Béilín" ar an gcéad ronn eile de'n cluiche: iad a chaitheamh ar an talamh, agus iad a chur ó cheann go ceann in do bhéal agus iad a chaitheamh ar an talamh aríst agus na screaga a thógáil in éindigh.
    "Up and up and Down" a tugtar ar an gcéad chuid eile. Iad a chur ar dhruim do láimhe agus iad a leagan ar an talamh agus iad a chaitheamh suas i-n-a gcúplaibh comh fada is a thaithneóchadh leat gan cliseadh.
    "Nickel Nickel Jackel" a ghlaodhtar ar an gcéad seo thíos. Dhá screag a thógáil indo láimh. Screag a chaitheamh suas agus an ceann eile a choinneál indo láimh agus an screag i d'laimh a leagan ar an talamh agus an chuid eile a thógáíl ó cheann go ceann go mbeidís uilig agat.
    Máire Ní Fhlaithbhearta
    Bean Phádraig Uí Fhlaithbhearta