Fearainn an Choirce | Bailiúchán na Scol

(ar lean ón leathanach roimhe)

uatha iad, agus tugtar airgead agus sean-éadaigh dóibh ortha. Bíonn ciseáin aca agus is ionnta a bhíonn siad ag iomchar na rudaí a bhíonn dhá n-díol aca; agus málaí i-n-a g-cuireann siad na sean-éadaigh a fhághann siad.

Glaodhann lucht siubhail go dtí na tíghthe tuairim is uair san mhí. Ní h-iad na daoine ceadhna a thagann i gcomhnuidhe. Is as Conndae na Gaillimhe an chuid is mó acu; acht ní eol dúinn cad is ainm dóibh. Tagann lucht bailighthe sean-fhlainnín, olainn bhriste, agus fionadhach capaill. Tagann lucht glanta na similéar seachtmhain roimh an Nodlaig. Bíonn go leór earraidhthíbh dhá ndíol acu. Tugann siad cuid de na hearraidhthíbh ar na sean-phíosaibh flainnín, nó ar an olainn bhriste, nó ar an bhfionadhach capaill, nó ar airgead. Tugann siad leo na h-earraidhe nuair a bhíonns siad ag teacht go

Caitlín Ní Chonghaile
Eochaill, Co. na Gaillimhe