Scoil: Cill Éinne (uimhir rolla 12340)

Cill Éinne, Co. na Gaillimhe
Sr. P. Ó Domhnalláin

Ar an leathanach seo

1. Bhí bean ann agus bhí triur inghean aice. Lá amháin tháinig fear ag an teach agus thug sé leis duine aca. Thug sé go dtí teach mór í agus dubhairt sé leí a dul isteach í ngach seomra acht aon seomra amháin. Thug sé eochrachaí dhi. D'imthigh sé annsin agus dubhairt sé léi go dtiocfhadh sé isteach aríst tráthnóna. Nuair a tháinig sé isteach tráthnóna d'fhiafruigh sé dí an raibh sí istigh í ngach seomra. Dubhairt sí go raibh acht aon seomra amháin. Dubhairt sé léi cé cuir fuil ar na eochrachaí agus dubhairt sé léi annsin go raibh sí istigh ann. Dubhairt sí nach raibh. "Bhí tú ann," adeir an fear agus mharbhuigh sé í. Chuaidh sé go dtí an teach aríst agus thug sé leis an duine eile. Thug sé go dtí an teach seo í. Agus thug sé na eochrachaí dí agus dubhairt sé léi a dhul isteach í ngach seomra acht aon seomra amháin. D'imthigh sé annsin. Nuair a tháinig sé isteach tráthnóna bhí sí ag dul amach as an seomra a dubhairt sé léi gan a dhul
    AT0311: Rescue by the Sister
    Máire Ní Fhlaithbheartaigh