An Baile Nua, Co. na Gaillimhe
Bean Mhic Conchoille

1. Marbhna Pádraig
    Blaoidhtear srán go fearta fial Áine sa gcill i gcúram a grianna glaise. Inghean Rí na gréige gréine gile go mbadh subhach suan a bheídeas muid. Rún creideamh agus gan gráinne ar an talamh acht aithne.
    Beannacht ar an anam abhí i gcorp Áine Ní Áille agus gach duine dá bhfuil an "marbhna" seo aige, beannacht eile 'ghá ghrádhú.
    Go mbeannochainn an fula fionn bhlátha Ibhí Hébhí corpra corpaí. Nach bhfacas do n ádh ar an talamh seo ariamh acht Áine Ní Áille.
    Fághannmuid na buadhanna mar an aithne Buadh Conganta, buadh treise, buadh feasa le fionn-mhná
    Ar thoigeál na dtrí Rí Riaghalta mar an Aithne Ní Mhóráin agus níl cionn ar aithrighe ag an t-é éisteas comhrádh.
    An t-é déarfadh mo laoi loirc nó mo mhir
        1. naoimh