An Baile Nua, Co. na Gaillimhe
Bean Mhic Conchoille

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    na gadhair." "Chúardaigh é agus tabhair annseo é go bhfeicfidh mé é" Tháinic sé amach as an seller. "Bhfell arsa sí; "An raibh tusa ríamh i ngáirdín na brídeóga. Bhí sé inann gach aon rud a innseacht faoí. "Is tusa mo fhear", a deir sí. "Fáigh réidh anois", a deir sí, "agus teara uait in eindigh liom" "Anois thóileachas mise" arsa an leadóg. "Beir ar mo athair agus na ceithre capaill is feárr sa chlós, capall as aon lámh agus capall as aon chos agus déan ceithre ceathrúmhadh de. Teine do chuir síos ins an gclós agus núair a bheadh sé sa chreachadh an driotháir is sine do chaitheadh isteach ánn chun é do róastú, agus an dara driotháir do chaitheadh síos chuig na gadhair. Rinneadh amhlaidh agus d'imthigh an leadóg agus an breideóg annsin agus mhaireadar lé chéile o shoin.
    AT0400: The Man on a Quest for his Lost Wife
    AT0654: The Three Brothers